• July 16, 2024

Sådan beskæres Annabelle Hydrangea

Annabelle Hydrangea er en langtidsholdbar blomstrer med store hvide kugler, som også kaldes snebolde. Især i grupper giver de en smuk effekt i enhver have. Planten er hårdfør, men mister sine blade. Hvis du er forsigtig med din hortensia, skal du sørge for at give den ekstra støtte, for takket være blomsterrigdommen kan den hænge lidt ned efter et regnvejr. Der er også en ny sort til salg, der hedder Strong Annabelle. Det er en mere robust sort og er mindre følsom over for regn og vind.

Placering og blomstring Hydrangea Annabelle
Hortensiaen har et tyndt blad, hvilket betyder, at fordampningen er hurtig. Det er derfor en plante til halvskygge. Vær opmærksom på, at planten har brug for relativt meget vand, og hvis den er for tør, vil den vise det ved at hænge ned og vise gule blade. Hortensiaen, som har en stor blomsterrigdom, kan lide at vokse i humusrig og sur jord. Det er en god idé at drysse havetørv rundt om planterne hvert år. Planten begynder hurtigt at danne knopper om foråret som forberedelse til blomstring, der kan vare fra juni til september. Om efteråret og vinteren er denne plante ikke særlig mærkbar og ikke særlig dekorativ. Blomsterne skal virkelig gøre det. Hvis lyserød passer bedre til farveskemaet i din have, kan du også vælge Pink Annabelle.

Beskæring af Annabelle Hortensia
Det, du først og fremmest skal huske, når du beskærer Annabelle-hortensiaen, er, at du skal gøre det om foråret, nærmere bestemt i marts, eller slet ikke. Hortensiaen blomstrer på nyt træ. I marts kan du klippe stænglerne tilbage til 15-30 cm. De nyligt dannede stængler vil frembringe de smukke kugleformede blomster. Da disse unge stængler ikke altid er så robuste, kan de godt bruge lidt støtte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *